viernes, 1 de marzo de 2013


IGUALTAT DE GENERE

17 comentarios:

  1. A mi personalment aquest crèdit m'ha semblat genial. Es cert que ha sigut una mica estresant i difícil de realitzar-ho ja que disposavam de molt poc temps per portar-lo a terme, però tot i així penso que hem fet una molt bona feina.

    Crear una guia de recursos per treballar el gènere des de diferents àmbits penso que és molt útil perquè tot i que estem al Segle XXI i es creu que aquest tema de la igualtat de gènere està superat no es cert, queda molta feina per fer i si realment una persona o una institució vol treballar-ho i disposa d'aquest recurs per poder realitzar-ho estic segura de que facilitarà molt la feina.

    Estic molt contenta amb la feina realitzada de tots els grups, sempre és difícil treballar en gran grup, però tot i que hi hagin hagut ambients tensos i de nervis hem sortit endavant i estic segura de que la feina que hem fet servirà per poder continuar amb aquesta lluita de la igualtat de gènere i que no s'ha quedat només en aquesta setmana de feina.

    Molt bé animadors i animadores!
    Seguim endavant!!

    Ens tornarem a trobar al camí de la nostra gran feina, la de la millora de la societat.

    ResponderEliminar
  2. Mery Gamiz


    Ha estat un gran treball, hem pogut englobar els diferents col·lectius i gràcies a aquest blog, el facebook on penjaven coses interessants i les posades en comú, hem pogut conèixer tot el que es treballava i tenir més informació per afrontar aquesta temàtica.

    Crec que ha esta molt productiu ( almenys per a mi ) ja que me pogut documentar i aprendre moltes coses.

    Es una temàtica complexa i apassionant, en la qual hens hem d'anar formant contínuament i dur-la a terme amb els grups que treballem i amb el nostre cercle íntim.

    Tot i que crec que ens ha faltat temps per realitzar el treball i de alguns moments d'estres es un gran treball del que podem estar molt i molt contents i contentes!

    ResponderEliminar
  3. El credit de sintesi ha estat una experiència molt positiva i alhora, una experiència agradable per a tots nosaltes.

    Treballar a gust és una de les coses més importants en quant al treball en grup i això, ha estat possible gràcies a tots els companys i companyes de Segòn d'Animació Sociocultural.

    Juanjo Palos.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Sóc la Neska desde el gmail del Marc, perquè no tinc.

    Jo crec que ha estat un treball molt intens, amb les nostres aprovacions i les nostres inquietuts. Encara que hem tingut problemes a l'hora de posar-nos d'acord (al començament), hem pogut solucionar els nostres problemes com a grup gran, i posar-nos d'acord en les decisions.

    Crec que la falta de temps ens ha posat molt nervioses, i a vegades no ens hem escoltat, però els resultats que hem tingut han sigut molt bons i productius.

    Ha sigut una experiència molt dura, però molt motivadora.

    ResponderEliminar
  6. Penso que la temàtica del crèdit de síntesi ha donat molt joc ha poder desenvolupar diferents activitats desde la metodolgia d'intervenicó de l'Animació Sociocultural. si més no, ens deixaran una experiència i un bagatge significatiu com a futurs educadors i educadores.

    hem pogut canalitzar l'escència del concepte "gènere" i el que és més important, és que la podrem aplicar a qualsevol àmbit o contexte d'intervenció socio-eudcativa.

    A nivell més personal, destaco els diferents graus d'implicació i sobretot de motivació dels diferents companys/es. Crec que tota aquesta experiència ens ha servirà en el nostre tarannà diari.

    ResponderEliminar
  7. La temàtica és molt àmplia i disposàvem de poc temps però jo crec que a major o menor mesura tots hem realitzat un bon treball.
    Som un grup amb moltes més capacitats i habilitats ara. Hem après a treballar en grup deixant les diferències i problemes a un costat el de "prendre's com alguna cosa personal" el que diu algú s'ha quedat en el passat!!

    Va ser molt intens i moltes vegades estressant però perquè no disposàvem de molt temps a més els dubtes.
    Aquesta experiència creo ens servirà a tots en el futur, un treball de tal magnitud amb tantes persones és així i hem de ser capaces d'afrontar-ho.

    Sobre el genero, ara jo sóc més sensible sobre aquest tema, mai abans m'havia parat a pensar que abasta tants àmbits. Ara sempre intento que les persones que vaig coneixent s'adonin que és un tema important i jo tracte d'ensenyar d'alguna manera a treballin la igualtat i també la tolerància, ja que no tots compartim opinions però hem de respectar-nos.

    ResponderEliminar
  8. El tema escollit, el gènere, per aquest crèdit de síntesi em sembla molt interessant, sobretot per treballar-lo en aquest districte on conviuen tantes cultures diferents, encara que hi han entitats que toquen aquesta temàtica no compleixen totes les necessitats.

    Moltes de les dones del barri els agradaria tenir un recolzament, però al mateix temps es resignen a la situació del sistema patriarcal, ja que elles mateixes no estan conscienciades i ho veuen com un deure. Aquest és un motiu per actuar.

    Soc molt conscient que per saber realment les necessitats que hi ha en un barri, comunitat, s’ha de profunditzar amb les persones (entendre com viuen i per què?) es més un exercici de relació personal (tu a tu) per realment saber les dificultats i facilitats que es contemplem en aquell territori.
    Aquest treball m’ha aportat aprenentatge i tenir iniciativa per seguir treballant en aquest àmbit ja que falta encara molt per fer.

    ResponderEliminar
  9. Un crèdit com aquest, que treballa un tema tant ampli com és el gènere, cal treballar-lo bé. I així ha sigut, aquesta n'és una bona mostra. Fer aquest projecte ens ha suposat un esforç gegant a totes, i tot i això ho hem aconseguit, amb el que crec que són uns bons resultats.
    Durant tot el procés han sorgit conceptes que poc a poc ens han fet més conscients de que cal una educació i una formació adequada per a poder generar uns canvis reals dins d'una societat com la nostra. Com a conclusió doncs, educar en un tema com el gènere implica educar en molts sentits.

    Albert Roca.

    ResponderEliminar
  10. Des de el meu punt de vista, a sigut una bona experiència i més amb el tema que treballàvem, el gènere, que crec que és un tema molt interessant i que es pot treure molt de suc, encara que ha sigut una mica difícil , per la manca de temps, realitzar bé el treball, hem tingut que treballar una mica estressats i sota pressió i això ha fet que no poguéssim fer tot el que ens hages agradat i que teníem pensat.
    Però tot i això, crec que ha sigut una experiència gratificant.

    ResponderEliminar
  11. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  12. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  13. A mi em va agradar molt quan l'Helena va dir que fariem un crèdit de síntesi centrat en el gènere de forma coeducativa. Sempre he estat sensibilitzada amb aquest tema.
    S'ha de lluitar per la igualtat de gènere transformant el nostre entorn, dia a dia, amb conciència. Tenint esperit crític, ja que per molt que estiguem evolucionant en l'aspecte de les desigualtats de gènere, encara hi ha miolts trets intrínsics en la societat, i en cada un@ de nosaltres. Amb la tele, les institucions, les relacions socials, la cultura, anem interioritzant maneres de fer molt sútils i inofensives, primerament, però, que acaben generant grans desigualtats, rols i frustracions. Aquest crèdit ha servit per poder acabar de complementar la nostra formació, i perquè, a partir d'una mirada crítica i una actitut oberta, comunicativa i participativa , poguem anar teixint una evolució, tant dins de nosaltres, com a l'entorn.
    Crec que ens ha motivat tant i que hem volgut fer tantes coses, que encara que els grups hàgim dedicat forces hores fora de classe, hem anat estressats fins l'últim moment. Això, no ens ha fet poder disfrutar al màxim les nostres companyies. Però, per això, tampoc hi ha problema, perquè es pot fer una festa final!!

    M'ha agradat poder treballar amb diferents persones i amb diferents grups, com ara amb la comissió de presentació, de redacció i el grup de teatre de l'oprimit.

    Hoooooy lo vamoos a peetaaaaar!! Aupa l'Animació Sociocultural com a motor de tranformació!!!
    A partir d'ara, a volar!!!

    ELISENDA

    ResponderEliminar
  14. El treball en general m' ha interessat molt des del principi. Torbo la metodologia correcte, el fet de donar-nos un tema i deixar-nos fer per comprovar la nostra capacitat d' organitzar-nos i prendre decisions crec que ha estat una bona manera de posar-nos a prova. Ara, que també he vist que cap al final no teníem tanta llibertat com jo em pensava, per a moltes coses se 'ns donaven pautes de com fer-ho . Es possible que hagi estat per la nostra demanda, això jo ho desconec, a nivell de gran grup, al principi ens va costar una mica arrencar i decidir la manera d' encaminar-ho , però ho trobo normal i correcte, el que no veia normal es responsabilitzar factors externs del grup per donar explicació a la nostra incapacitat de prendre una decisió, sent evident que en aquestes altures del curs no hi ha tan de “feeling” entre tots i totes nosaltres. Tot i així trobo que tot ha anat tal i com havia de ser, havíem de passar per aquest conflicte per arribar a la conclusió a on vam arribar al final.
    A nivell de petit grup crec que des de un principi ja anàvem encaminat bé el projecte, m' hagués agradat fer alguna cosa més original o més pràctica, però no ha pogut ser per falta de temps i en alguns moment d' acord. Tot i així estic orgullosa de la feina feta i crec que el repartiment de la feina a estat correcte i equitatiu la majoria de moments.
    A vegades ha estat difícil treballar entre nosaltres degut a que érem un grup format per persones molt diferents, amb caràcter diferent i “chocavem” , també per els moments de nervis i pressió han afectat, ho hem intentat controlar i suposo que ha sortit bé, perquè em arribat satisfactòriament al final del treball, ens coneixem i sabem minimament com som cadascun/a. Crec que em fet un bon treball si tenim en compte el context en el que l' em realitzat.

    Ratma

    ResponderEliminar
  15. Al principi va ser una mica difícil posar-nos d'acord en com organitzar-nos perqupe no haviem acabat d'entendre com s'havia de fer el treball.
    Després hem estat en petit grup i els últims dies, els que teniem més avançat el projecte, ens hem possat en comissions.
    Jo he estat en presentació i ha sigut fàcil treballar amb les companyes.
    Els ñultims dies també han sigut més dificils perquè veiem que no ens donava temps, però al finalens ha quedat un bon treball.
    M'ha agradat fer-ho, ja que he aprés moltes coses i ha sigut una nova experiència.

    TAMARA

    ResponderEliminar
  16. Haver pogut realitzar aquest projecte de gènere tractat des de l'animació sociocultural com a projecte final ha estat una gran oportunitat de fer visible i real els coneixements que hem adquirit durant aquets dos cursos, tot elavorant i duent a terme una intervenció sociocultural.
    Personalment fer aquest treball ha estat molt enriquidor, ja que m'ha ajudat a aprofundir més en el significat i la manera de treballar la igualtat de gènere en la nostra societat.
    El fet de treballar en petits grups ens ha ajudat a avançar més en el projecte del gran grup, que gràcies a l'esgorç de tots nosaltres ha esdevingut una magnifica guia de recursos per treballar la igualtat de gènere.

    ResponderEliminar